Carbonada flamande

La carbonada flamande, també anomenada à la flamande, és un guisat de vedella i ceba flamenc, popular a Bèlgica i Flandes francesa.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Bèlgica → Flandes
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un quilo de jarret o garreta de vedella
  • 300 grams de gírgoles
  • 300 grams de cansalada fresca
  • Tres fulles de llorer
  • Farina
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tres cebes tallades a juliana
  • Sis alls laminats
  • Sis pomes pelades, tallades a rodelles
  • Vi blanc
  • Dues cerveses (quintos)
  • Dues pastanagues tallades a rodelles fines

6 racions

Elaboració

Agafem els talls de carn, els salem, els enfarinem, els fregim en una paella amb oli d'oliva, i quan són fregits, els reservem.
En una cassola fonda, fregim: les cebes, els alls, els bolets tallats a juliana, el llorer, les pastanagues, i la cansalada fresca, tallada a trossos menuts.
Quan tot plegat és cuit, afegim les dues cerveses, i un bon raig de vi blanc.
Seguidament, posem tota aquesta bressa en una safata fonda, per anar al forn, hi posem la carn al damunt cobrint la bressa, i ho enfornem a 180º, fins que la carn, és cuita.
A part, pelem les pomes, els hi traiem el cor, i les tallem a rodelles de tres centímetres de gruix, aproximadament.
Seguidament, cobrim tota la carn amb les pomes, ho tornem a enfornar, i quan veiem que les pomes ja estan daurades, ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3120 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: