Tartar de tomàquet amb alvocat
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grs. de tomàquets (madurs i carnosos)
- 2 dents d’all.
- 1 ceba tendra
- 2 pepinillos en vinagre.
- 8 tàperes.
- 2 alvocats.
- Suc de mitja llimona.
- 100cc. de salsa de soja.
- Dues nous.
- Sal, pebre negre.
- Oli d’oliva verge extra.
- Pa tipus xapata.
4 racions
Utensilis
- Aro per emplatar.
Elaboració
- Pelem i piquem els alls i la ceba, afegim un rajolí d’oli i la soja i ho barregem.
- Ratllem els cogombrets i piquem les tàperes, i els afegim amb els alls i la ceba.
- Pelem els tomàquets, els traiem les pepites i els tallem en daus petits (n’escorrem bé el líquid).
- Pelem els alvocats, i els tallem en làmines; els mullem amb suc de llimona, els amanim i els reservem.
- Barregem els daus de tomàquet, els cogombrets, les tàperes, l’all i la ceba.
- Afegim les nous lleugerament picades i salpebrem .
- Humitegem una llesca de pa (li espolsem aigua), i l’aixafem amb el rodet d’amassar (que quedi més tipus torrada). Li posem un rajolí d’oli i sal prima, i la posem al forn a 180º fins que quedi ben torrada.
- Servirem el tàrtar amb un motlle d’un aro, i hi posarem dues capes d’alvocat. El tomàquet el pressionarem bé.
- Per a qui li agradi el picant, un xic de tabasco no li farà cap mal.
30min
Notes
- Servit amb la cançó Don't let me be misunderstood del grup Santa Esmeralda. http://www.youtube.com/watch?v=tP27A1RYba0
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5189 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.