Fideus a la cassola amb fruits del mar
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 cebes mitjanes.
- 2 dents d’all.
- 8 tomàquets madurs ratllats (no gaire grossos).
- 0,75 litres de fumet de marisc.
- 250 grs. de fideus perla.
- 250 grs. de gambes fresques.
- 250 grs. de musclos de roca.
- 250 grs. de xirles.
- All i oli (2 ous, 100ml d’oli de girasol, sal i una dent d’all matxacada).
- Oli d’oliva i pebre.
4 racions
Elaboració
- Posem un rajolí d’oli a la cassola, marquem les gambes a foc viu i les reservem.
- Aprofitem aquest oli per sofregir-hi la ceba lentament (hi afegirem sal perquè sui).
- Quan porti 15 minuts i afegim els alls laminats.
- Quan la ceba ja estigui ben rossa hi afegirem els tomàquets ratllats (sense la pell).
- Quan el sofregit estigui a punt hi afegirem els fideus i els daurarem una mica; mentrestant farem bullir el fumet.
- Mentrestant posarem les xirles amb un rajolí de vi blanc a foc fort per tal que es vagin obrint (les haurem tingut abans amb aigua i sal perquè estiguin ben netes i no portin sorra).
- Obrirem també els musclos en un recipient tancat perquè es facin al vapor (quan es comencin a obrir apaguem al foc. Queden més bons mig crus).
- Afegirem el fumet i esperarem uns 7-8 minuts fins que els fideus estiguin “al dente” (salpebrarem al punt).
- Quan estiguin els quedi un minut hi afegirem els musclos, les xirles i un rajolí de l’aigua dels dos (la dels musclos la colarem que porta impureses). També hi afegirem les gambes i apagarem el foc.
- Servirem la cassola amb l’allioli enmig (si pot ser fet a mà)
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3078 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.