Flam de mallorca
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 ous
- 1/2 litre de llet
- 125 g de sucre
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 3 mitjos presecs en almivar
- 2 ensaimades mitjanes del dia abans
- 200 g de nata montada
- Caramel liquid
8 racions
Elaboració
Poseu el caramel en el fons d'un motlle de cake.
Bulliu la llet amb el sucre i la vainilla.
Bateu els ous en un bol i barregeu-los amb la llet.
Poseu una mica de crema al fons del motlle, després 1 ensaimada tallada a trossos, damunt la meitat dels presecs tallats a làmines, Tornar a repetir aquesta operació, fins omplir-lo tot. Tireu-hi tota la crema per sobre, perqué quedi tot ben empapat.
Poseu el motlle al forn a 160ºC al bany María durant 45 minuts.
Deixeu-lo refredar una estona i desenmotlleu-lo.
Adorneu-lo amb nata montada per damunt i els costats.
1h
Notes
Per poder-lo treure'l millor del motlle, passeu-hi un ganivet per tot el voltant, i una mica d'agua calenta per sota el motlle.
Per posar-hi la nata ha de estar molt fred, ja que la nata es desfaria.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1215 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.