Coca de Llavaneres
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 2 Plaques de pasta de full rectangulars
- 3 Clares d'ou
- 20 g d'ametlla mòlta
- 500 g de Crema astissera
- Un grapat de pinyons
- Sucre per empolvorar
- Sal
2 racions
Utensilis
Corró d'allisar pasta.
Elaboració
Com bon veí de Llavaneres, sóc d'Arenys de Munt, els hi dedico.
Estenem una placa de pasta de full i amb un corró la allisem
deixant-la ben fina.
Posem la placa en una safata per al forn amb paper d'enfornar
Punxem la placa amb una forquilla i hi posem una capa de crema
pastissera per sobre.
Ho allisem bé procurant que no arribi a les vores
Allisem l'altra placa i la posem sobre de la crema pastissera
Amb un ganivet tallem les vores perquè quedi ben recta i la punxem per sobre.
Muntem les clares a punt de neu, afegint una mica de sal abans de muntar-les
perquè sigui més fàcil.
Amb una espàtula distribuïm les clares muntades i ho allisem.
A continuació posem l'ametlla mòlta per sobre i hi afegim els pinyons i ho
espolvorem amb abundant sucre per sobre
Amb un ganivet tancarem les vores de la coca perquè no surti la crema pastissera.
Preescalfem el forn a 200 º centígrads per dalt i baix
Posem la coca al forn i la deixem coure durant uns 30 minuts.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3403 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.