Pastis de crema cremada

Ingredients

Pa de pessic:

  • 4 ous
  • 125 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 1 culleradeta de llevat
  • Ratlladura de llimona

Gema:

  • 3 ous
  • El mateix pes dels ous de sucre

Decoracio:

  • 200 g de nata montada
  • Sucre per cremar

Farcit:

  • 1 pot de melmelada d'albercoc
  • Ametlla granet torrada
  • 2 cullerades de conyac

8 racions

Elaboració

Fer el pa de pessic, coure 30 minuts i deixar refredar.
Prepareu una gema tova, en un cassó que no s'enganxi en el fons, es trenquen els ous sencers, s'afegeix el sucre i es barreja primer amb un batedor i després es posa al foc i es va removent continuament amb una espatula de fusta suaument i quan arrenqui el bull deixar coure uns segons i retirar del foc. Seguidament, agafar el batedor i donar-li una bona batuda i a continuació abocar-ho sobre el marbre, perque es refredi una mica.
Tallar el pa de pessic per la meitat, la part de baix l'untarem amb una capa lleugera de gema i a sobre posarem la melmelada barrejada amb el conyac. Posar la part de dalt i cobrir tot el pastís amb la resta de la gema, posarem sucre per sobre i el cremarem amb la planxa de cremar.
Quan estigui fred, feu un adorno amb la nata. Aquest pastís es pot congelar.

1h

Notes

Es millor tenir un cremador electric, va més rapid.
Veureu que no he posat la nata, es perquè encara era calent i la nata s'hagués desfet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7877 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: