Amanida de crustacis amb farcellets de calamars
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Fulles d’enciams variats
- Fulles d’escarola
- Fulles de canonges
- Fulles de ruca
- 2 llagostins
- 2 escamarlans
- 2 galeres
- 1 calamars mitjà
- 8 talls de bacó curat
- Oli d’oliva extra verge
- Sal
- Pebre
- Bàlsam de vinagre Mercè del Menescal
2 racions
Elaboració
Netegeu els calamars i els feu a tires fines.
Agafeu 4 talls de bacó i els hi traieu la cotna, repartiu les tires de calamars pel damunt i enrotlleu. Reserveu-ho.
Netegeu les fulles per fer l’amanida i escorreu-les. Feu un llit als plats.
Feu a tires fines la resta de talls de bacó, els poseu en una paella sense oli i els torreu. Els reserveu damunt d’un paper de cuina.
En una planxa ben roent poseu els llagostins, els escamarlans i les galeres. Peleu el marisc. Reserveu el suc dels caps. Poseu els farcellets a la planxa fins que siguin cuits. Esmicoleu la carn de les galeres.
Poseu pel damunt de l’amanida el bacó torrat i les galeres esmicolades, poseu seguidament les cues de llagostí i escamarlà. Pel voltant col·loqueu els farcellets.
Feu una vinagreta amb el suc dels caps, l'oli d’oliva, el bàlsam de vinagre, la sal i el pebre.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1648 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.