Coca de matò
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 làmina de pasta de full
Per el farcit:
- 200 grs. de mató
- 1 pols de canyella
- 80 grs. de sucre de llustre
- Unes gotes d'essècia de vainilla
- 2 ous, separats rovell i clares
- 25 grs. de farina
Per sobre de la coca:
- 1 ou per pintar
- Sucre
8 racions
Utensilis
Si cal, munteu les clares amb un robot. Sempre queden més bé.
Elaboració
Primer de tot, traieu tots els ingredients que teniu a la nevera i deixeu-los a temperatura ambient una estona. Dividiu la pasta de full en dues meitats amb el corrò i deixeu-les temperar mentre aneu preparant el farcit.
Per fer el farcit, separeu els rovells de les clares i munten aquestes últimes a punt de neu fort; per a què mantinguin la consistència fins al final de la preparació, a mig muntar afegiu-hi una cullerada del sucre de llustre que ja heu de tenir pesat. Enteneu el forn a 180 graus, que vagi escalfant.
Tot seguit, en un bol, barregeu la resta d'ingredients del farcit i per últim incorporen-hi les clares que heu muntat al principi amb una cullera de fusta. Per a què quedin correctament incorporades cal fer-ho amb cura, amb moviments circulars sempre en el mateix sentit i a poc a poc per tal que les clares no s'abaixin.
Poseu una de les meitats de pasta de full que teniu reservades en una plata d'anar al forn amb paper de cuina a sota, repartiu-hi el farcit a sobre i tapeu amb l'altra meitat de pasta. Segelleu els quatre costats fent pressió amb una forquilla. Per últim pinteu per sobre amb ou batut, empolvoreu am sucre i enforneu uns 20 minuts. Refredeu-la sobre una reixeta.
30min
Notes
Idees per a servir-la:
Primavera i estiu substituiu la canyella del farcit pel pell de llimona no tractada ratllada ben fina i serviu amb coulís de melmelada de tomàquet o de ceba. No la refredeu a la nevera.
Els dies més freds, amb salsa de vainilla calenta per sobre i unes panses
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4916 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.