Rap amb patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 kg. de rap a rodanxes
- 1/2 kg. de patates a rodanxes de 3 mm
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- Una mica de julivert
- Safrà
- Sal, oli d'oliva
- Farina d'arròs o la que tingueu més a mà.
Per a la muselina:
- 1 ou separat, clara i rovell
- 1 gra d'all
- Sal
- Oli d'oliva
3 racions
Elaboració
Enfarineu i saleu les rodanxes de rap i enrossiu-les en una paella amb oli. Reserveu-les. Filtren l'oli de les restes de farina i allà mateix enrossiu les patates, quan siguin dauradetes però no acabades de coure traieu-li es de l'oli i reserveu-les també. Torneu a filtrar l'oli i passeu-ne una petita quantitat a una caçola de les amples i planes. Sofregiu en aquest mateix oli la ceba, l'all, els brins de safrà i la banqueta de julivert. Quan hagi enrossit afegiu-hi les patates, cobriu-les d'aigua, saleu i deixeu-les acabar de coure. Quan calculeu que falten uns 5 minuts poseu amb compte per sobre les patates les rodanxes de rap que tenieu reservades i deixeu-ho aquests 5 minuts més al foc.
A part feu una maionesa amb el rovell d'ou, l'all, sal i l'oli, a part munteu la clara a punt de neu. Incorporeu-la amb compte a la maionesa que us ha de quedar escumosa. Ja teniu la muselina.
Passeu peix i patates a una plata que pugui anar al forn, distribuiu per sobre la muselina i gratineu al forn al punt de daurat que més us agradi.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2669 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.