Sardines escabetxades
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg i 1/2 de sardines
- Farina de fregir peix
- Oli d'oliva
- Alls
- Llorer
- Farigola
- Pebre vermell dolç ( podeu posar-ne de picant al vostre gust )
- 1 got de vinagre
- Sal
8 racions
Elaboració
Netegeu les sardines i traieu les el cap i les escates. Renteu-les bé, saleu-les i enfarineu-les traient l'excès de farina. Fregiu les en oli abundant, 1 dit d'oli ben bé a la paella. Un cop rosses, aneu les reservat ben colocades, capicuades i en més d'un sostre si cal, en una plata resistent a l'escalfor. Netegeu els alls, talleu la farigola i les fulles de llorer. Quan hagueu acabat de fregir totes les sardines, voleu l'oli i passeu-lo a una altra paella. Quan l'oli estigui a punt afegiu-hi els alls, el llorer i la farigola; vigileu que no es cremin els alls. Afegiu un parell de cullerades curulls de pebre vermell i el got de vinagre. Ho deixeu al foc fins que desaparegui la flaire d'agror del vinagre.
Aboqueu la preparació per sobre les sardines i escampeu-la bé, que quedin ben copes en la salsa. Tapeu-les amb un plàstic i quan siguin fredes poseu les a la nevera. Deixeu-les reposar un parell de dies mínim abans de consumir-les.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4875 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.