Panellets
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de farina d'ametlla
- 800 grs de sucre
- 200 grs de patata bullida
- 8 rovells i 3 clares
- Respadures de llimona
Ingredients per guarnir:
- Avellanes, ametlles, cireres, pinyons, coco ratllat, codonyat.....
Elaboració
Bullir la patata i aixafar-la sense deixar-la refredar. Afagir el sucre fins que es fongui. Posar-hi la farina d'ametlla i amassar-ho mentre s'hi van afegint els ous.
Amassar-ho una bona estona perquè es formi una pasta suau i fàcil de manejar. S'hi posa la llimona i es deixa reposar, fins que es refredi la pasta.
Es fan les porcions i es van col·locant els panellets en una safata amb una mica de farina perque no s'enganxin.
Quan estan fets es poden adornar amb el que es vulgui: ametlles, pinyons, etc.
Al forn cal posar-los separats un dels altres perquè la massa creix una mica.
Es couen en minuts no deixar de vigilar la cocció. Forn convencional a 175 graus.
Notes
acompanyar-lo amb vi de nous (Rocanys)
Etiquetes: Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1982 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.