Moixarres al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dieta: baixa en greixos
Estació: hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 moixarres netes (digues-li al peixater que te les prepari per fer al forn)
- 400 grams de patates
- 150 grams de ceba
- 1 cap d’alls
- Sal i pebre
- 1/4 de got d’oli d’oliva
- 1/4 de got de vi blanc
- Julivert
2 racions
Elaboració
Prepararem una plàtera o safata de forn hi posem un raig d’oli d’oliva fins que ens cobreixi el cul. Tallarem les patates i les cebes a rodanxes i farem un llit, primer de patates, d’un centímetre més o menys, salpebrarem, i farem un altre llit amb la seba, tornarem a salpebrar i o posarem 10 minuts al forn a 160º.
Agafa l’orada neta de budells i escames i talla-li les crestes, les aletes i tot el que ens molesti per a menjar i fes-li tres talls en un dels costats per a que es cogui millor, col·loca un all a les brànquies per eliminar el gust amargant.
Passats els 10 minuts retira la safata del forn per a afegir el peix i un raig de vi, torna-ho a col·loca al forn uns 10 minuts més.
Quan estiguin llestes les moixarres treu i serveix en un plat al costat de la guarnició. S’empolvora amb una mica de julivert picat i llest. Fora de la cuina i a menjar!
30min