Turbot o Rèmol amb romesco, a l'estil de Cambrils
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un turbot o rèmol de quilo o quilo i mig aproximadament
- Romesco, ( el podeu trobar a les meves receptes)
- Fumet de peix,( el podeu trobar a les meves receptes)
- 200 grams, de mongetes del ganxet cuites
- Julivert picolat
- Mig got de conyac
- Maizena,( si cal)
- Sal
- Pebre negre en pols
- 200 grams de cloïses
Utensilis
Una cassola metàlica marinera
Un batedor de varetes
Un cassó mitjà
Un colador fí
Elaboració
Primerament, preparem el fumet i el romesco, com explico a les meves receptes, i ho reservem. Tot seguit, en un cassó amb un dit d'aigua obrim les cloïses, les passem pel colador fí, i les reservem.
El suc d'obrir les cloïses, el podem afegir en el fumet, un cop ja colat.
Seguidament, netegem el turbot, i el tallem en quatre lloms d'uns 300-400 grams cadascun, els salpebrem i els reservem.
A continuació, posem el conyac a escalfar en la cassola i tot seguit l'encenem. Després, afegim quatre cullerots de romesco, i anem remenant amb l'ajud del batedor de varetes.
Seguidament, afegim el fumet de peix, i seguim remenant.
Tot seguit, afegim el turbot o rèmol salpebrat, i a foc mitjà deixem que vagi coent-se.
Quan veiem que és cuit d'una banda, el girem, afegim les mongetes donem unes voltes a la cassola amb les nanses, i deixem que s'acabi de coure al nostre gust.
Abans de treure la cassola a taula, espolsem el guisat amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula. Nota- si veiem que el romesco ens queda massa clar, sempre el podem espessir amb una mica de maizena disolta amb una mica d'aigua freda.
Comparteix aquesta recepta: