Coca de pasta de full amb gírgoles i botifarra negre
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una placa de pasta de full més aviat gran
- 200 grams de gírgoles
- Una botifarra negre de perol
- Sis tomàquets vermells grans
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Un full de paper sulfuritzat
Un pulveritzador de mida petita, de plàstic
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Una paella gran
Una safata de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, espolsem farina per damunt el marbre de la cuina, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full. Tot seguit, punxem la pasta amb l'ajud del corró punxador.
Agafem els tomàquets, i els tallem a rodelles més aviat fines, cobrim tota la base de la pasta de full i ho espolsem amb una mica de sal. A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltegem les gírgoles tallades a juliana salpebrades uns deu minuts, i tot seguit, les repartim per tota la superfície de la coca.
Per acabar, tallem la botifarra negre en quadradets regulars, la repartim pel damunt de la coca, i l'enfornem a 180º, fins que la pasta de full és cuita.
Quan la traiem del forn, agafem el pulveritzador amb oli d'oliva, fem una ruixada per damunt de tota la coca, la posem damunt la safata de cartró, i ja la podrem treure a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1261 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.