Salsa de marc de cava
Ingredients
- La part blanca d'un porro
- Marc de cava
- Sal
- Oli d'oliva
- Nata líquida per muntar
- Farina de blat (si cal)
- Fumet blanc de peix
Utensilis
Un cassó mitjà
Un colador fí
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó amb un rajolí d'oli, fregim el porro picolat.
Quan comença a ser transparent, afegim un bon raig de marc de cava, i tot seguit la quantitat necessària de fumet de peix. Seguidament, passem la batedora elèctrica, i tot seguit ho passem en el cassó on acabarem de fer la salsa, amb l'ajuda del colador fí.
A continuació, corregim de sal, i anem remenant amb el batedor de varetes, a foc baix, i hi afegim un toc de nata líquida per muntar.
Si veiem que ens queda una mica clara, sempre hi podem afegir una mica de farina de blat amb un rajolí d'aigua freda. Quan ja hem aconseguit una salsa fina i homogènia, ja la tindrem llesta per fer servir en el moment que la necessitem.
Notes
Aquesta salsa és molt adient sobretot per peixos més aviat fins, com per exemple : el llenguado, el roger, el lluç, etc...
Comparteix aquesta recepta: