Calamars farcits de la iaia
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 calamars mitjans
- 8 Gambes
- Mig kg de carn picada barrejada
- 4 ous
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Picada: pinyons, gra d'all, pa torrat.
4 racions
Utensilis
Paella, caçola, morter i xino.
Elaboració
Buidar i netejar els calamars. Reservar les potetes.
Coure els ous i tallar-los a trossets junt amb les potetes. Salpebrar la carn picada i fer una barreja amb els ous i les potetes.
Omplir els calamars i tancar amb un escuradents, no gaire replens, per tal que no explotin al fregirlos.
En una paella fregir amb oli d'oliva els calamars, volta i volta.
Fer un sofregit de ceba i tomàquet i passar-lo per xino. Posar en una caçola l'oli de fregir els calamars i el caldo del xino i afegir els calamars, deixar-ho coure uns 10 minuts i agregar la picada, les gambes i una mica de pebre vermell dolç. Tapar-ho i coure uns 15/20 minuts.
Aquesta recepta es més bona d'un dia per l'altre.
1h
Notes
Aquesta recepta era de la meva avia (1910-1994). Com que a la família ens agradava tant, la cuinava en dates assenyalades.
Va ser el darrer plat que va cuinar per nosaltres amb tot el seu amor.
Publicar-la es un petit homenatge al seu record.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5612 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.