Pastis de porros, bacó i formatge ( Quiche Lorraine )
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: França → Tot el païs
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis tires de bacó picolat sense cotna
- Pasta de full
- Tres ous sencers
- 200 cl. de nata líquida per muntar
- 100 cl. de llet sencera
- 50 grams de mantega desfeta
- Sal
- Oli d'oliva
- Dos porros ( la part blanca )
- Nou moscada en pols
- Pebre negre en pols
- Farina
- 200 grams de formatge Emental ratllat
8 racions
Utensilis
Un motlle pla desmotllable
Paper sulfuritzat
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Un batedor de varetes
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Una safata de cartró rodona, amb blonda
Elaboració
Primerament, espolsem el marbre de la cuina amb farina i estirem la pasta de full.
Seguidament, punxem la pasta de full amb l'ajud del corró per punxar.
Tot seguit, fiquem un cercle de paper sulfuritzat en el fons del motlle, i tot seguit posem la pasta de full amotllant-la amb l'ajud dels dits, i ho reservem.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sofregim els porros picolats amb una mica de sal i un polsim de pebre negre. Quan el porro és una mica transparent, afegim el bacó i el sofregim una mica.
Seguidament en el bol de vidre, posem: la llet, la nata, el formatge ratllat, els porros, el bacó, la mantega desfeta, els ous batuts i un polsim de nou moscada.
Ho remenem tot ben remenat, i tot seguit omplim el motlle amb tota aquesta barreja.
A continuació, fiquem el motlle en el forn precalentat a 200º, i deixem coure uns 30 minuts aproximadament, fins que la pasta de full és cuita.
Quan ja és una mica fred, ho desmotllem i ho posem en una safata rodona de cartró amb blonda, i ja ho podrem treure a taula.
1h 30min
Notes
Aquest pastis, és molt conegut tant al païs Francès com a Suïssa
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3920 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.