Panellets
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Cobertura pinyons (opcional):
- 300gr de pinyons
- 1 ou
- 3-4 cullerades d'almíbar de cirera
Massapà:
- 400gr d'ametlla mòlta
- 500gr de sucre
- 35gr de puré de patata deshidratat
- 1/2 clara d'ou
- 160ml aigua
24 racions
Elaboració
Pel massapà:
1) Posem l'aigua al foc i quan bulli la retirem.
2) Afegim les patates deshidratades i remanem fins a obtenir el puré (també es pot fer amb patata xafada normal). Deixem refredar.
3) Barregem atmetlles, sucre i clara d'ou, quan estigui ben barrejat ho ajuntem amb la patata ja freda i amassem fins a obtenir la consistència desitjada (quan ja no s'esmicoli la massa).
* Opcional: Tapar amb paper film i deixar a la nevera 24h, si no tenim temps podem treballar la massa obtinguda directament.
4) Donar forma als panellets. Jo ho faig fent "xurros" i tallant-ne trossos d'aproximadament 2 dits, llavors moldejo fins a fer la forma rodona amb les mans.
5) Encendre el forn en funcio Grill o de gratinar a 210-220º.
6) Cobrir el panellet de pinyons, si no hem fet la cobertura haurem de fer una mica més de presió i anar col·locant en una plata per a forn amb paper de forn a sota.
7) Batre un ou i pintar els panellets amb ell.
8) Posar al forn fins que agafin color, el temps depén de cada forn, en el meu són uns 8-10min. No deixar massa temps perquè el massapà es pot desfer!
2h
Notes
Opcional: Barrejar els pinyons, l'ou i l'almíbar i reservar a la nevera 24h. Si no tenim temps podem no fer-ho i enganxar els pinyons sols directament sobre el panellet.
Etiquetes: Català Dolç Dolços Panellets Panellets de pinyons Pinyons Postres Tardor Tradicional Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3817 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.