Bandes de pasta de full amb tomàquet i anxoves
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vint anxoves salades
- Una placa de pasta de full
- Farina
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Aigua
- Pebre negre en pols
5 racions
Utensilis
Una safata de cartró amb blonda
Una placa pel forn amb un full de paper sulfuritzat
Un pinzell
Un setrill
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar-la
Un atuell de plàstic
Una safata amb un full de paper de cuina
Elaboració
Primerament, netegem les anxoves un cop dessalades, les fem en filets, les fiquem damunt un paper de cuina i les reservem.
A part, espolsem amb farina el marbre de la cuina, i estirem la pasta de full amb l'ajud del corró. Tot seguit, amb l'altre corró la punxem i la tallem en deu trossos de 14 centimetres de llarg per 8 d'ample.
A continuació, fiquem les bandes a la safata amb paper sulfuritzat, les pintem amb el sofregit de tomàquet, i les enfornem a 180º, fins que la pasta de full és daurada.
Seguidament, fiquem tres fillets d'anxova en cada banda, tot seguit pintem tota la banda amb oli d'oliva amb l'ajud d'un pinzell, afegim un polsim de pebre negre damunt de cada filet i ja les podrem ficar a la safata de cartró amb blonda i servir a taula per fer l'aperitiu.
1h 30min
Notes
Les anxoves poden ser de l'Escala, de Palamós , i de tants racons del nostre païs que tenen unes anxoves magnifiques.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2508 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.