Filets de llobarro amb espàrrecs verds i cloïsses
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre llobarros de ració (300 grams aproximadament)
- Aigua
- Tres manats d'espàrrecs verds de cultiu
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi blanc
- 600 grams de cloïsses fresques
- Una ceba picolada
- Sis alls laminats
- Farina
- Dos bitxos petits (caienes)
- Julivert picolat
- Un manat de julivert fresc
Utensilis
Dos cassons grans
Un colador
Una cassola marinera metal·lica gran
Un batedor de varetes
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'un ganivet, tallem la part gruixuda dels espàrrecs i la resta la fiquem a coure amb: aigua, un polsim de sal i un brot de julivert, fins que són cuits al "dente", i els reservem tot colant el brou de coure'ls.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua obrim les cloïsses una mica i les reservem tot colant el suc.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba i els alls laminats.
Quan són daurats, afegim un polsim de farina i remenem amb el batedor de varetes.
Tot seguit, afegim el got de vi blanc i el suc tant dels espàrrecs, com de les cloïsses, i deixem que vagi conent a foc baix, uns dotze minuts.
Mentre la salsa va coent, agafem els llobarros, els netegem i els filetegem en dos trossos a lo llarg i en dos trossos a lo ample.
A continuació, salpebrem els filets de llobarro, i els afegim a la cassola amb el foc baix uns deu minuts, fins que veiem que ja són cuits al nostre gust.
Ja per acabar el plat, espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota la cassola per tal de no cremar les estovalles.
Comparteix aquesta recepta: