Bacallà fresc a la papillot amb salsa de vermut blanc
Categoria:
Tipus de plat: Papillota
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres porros
- Dues pastanagues
- La part blanca d'una branca d'api
- Quatre trossos de bacallà fresc de 200 grams cadascun (aproximadament)
- Salsa de vermut blanc
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Quatre plats plans grans de porcellana blanca
Quatre fulls de paper d'alumini d'un pam quadrat
Una paella gran
Paper de cuina
Unes tisores
Una planxa
Elaboració
Primerament, en una paella amb un rajolí d'oli, sofregim : la pastanaga, l'api, i els porros, tot tallat a juliana ben fina i salpebrats.
Un cop ben cuits, els reservem.
A continuació, en una planxa ben calenta, marquem els talls de bacallà dos minuts per cada banda i els reservem.
Seguidament, fem la salsa de vermut blanc com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, agafem els quatre fulls de paper d'alumini, fiquem un tall de bacallà en el centre de cadascun amb la pell a sota, els hi afegim un rajolí d'oli i un rajolí de vi blanc, els cobrim amb una mica de les verdures fetes juliana, i tanquem el paper d'alumini tot fent una bossa hemètica, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que s'infla la bossa cosa que voldrà dir que el bacallà ja és a punt de cuit.
Ja per acabar el plat, amb l'ajud d'unes tisores farem una finestra ben gran en el paper d'alumini, i ho cobrirem pel damunt amb la salsa de vermut blanc i ja ho podrem servir a taula cadascun en el seu plat.
Comparteix aquesta recepta: