Cuixa de pernil fresca
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- Una cuixa de porc d'uns 4'5 o 5 kgr
- 1 got de vi ranci
- 2 gots d'oli
- 2 gots de conyac
- 1 cullerada de tabasco
- I cullerada de salsa perris
- 3 o 4 cebes tallades a trossets
- 1 cap d'alls
- 2 fulles de llorer
- 1 rama de farigola
- 2 llimones el suc
- Pebre negre i blanc
14 racions
Utensilis
Una bandeja gran
Elaboració
Agafem la cuixa de porc, la posarem a la safata, i anirem tirant tots els ingredients.
Ho taparem amb paper d'alumini i ho deixarem a la nevera durant 3 dies.
Passat els tres dies ho anirem a coure, ho posem al forn a 180º durant unes tres hores, dependrà de la mida de la cuixa, taparem la cuixa amb el mateix paper de alumini que tapem a la nevera.
De tant en quan amb un collerot anirem tirant el suquet pel damunt i així no sens resseca.
Una vegada cuita ho deixarem que s'arrefredi, passarem la salsa pel colador xines i estarà llest per servir.
4h
Notes
A l'hora d'emplatar, cada un ho fa de la seva manera, jo per exemple, ho tallo com si talles pernil sec, però el tall més gruixut, el suquet per damunt i ho acompanyo amb compota de poma. Os asseguro que està molt bo, es un plat que pots quedar molt be aquestes festes.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3338 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.