Cors de carxofa farcits amb marisc, gratinats amb salsa Aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Deu cors de carxofa de mida grossa congelats
  • Dues cebes tendres picolades
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Salsa Aurora [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Un got de vermut de Reus
  • Sal
  • 300 grams de gambetes congelades pelades
  • 300 grams d'escamarlans de mida mitjana congelats
  • 200 grams de vianda de musclos congelats
  • Aigua
  • Un brot de julivert
  • Formatge ratllat

5 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un cassó mitjà
Una safata refractària de mida gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un estri per buidar fruites

Elaboració

Primerament fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, bullim en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert els cors de carxofa a foc baix fins que estiguin cuits, i els deixem refredar.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim : les gambes, els musclos i els escamarlans pelats juntament amb les cebes picolades, i un cop tot plegat ja és ben fregit, ho picolem amb l'ajud d'un ganivet i ho tornem a ficar a la paella.
Seguidament a foc baix, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vermut negre de Reus i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ho deixarem refredar.
A part, agafem els cors de carxofa ja freds i amb l'ajud de l'estri de buidar fruites, els buidem una mica més sense arribar al fons del tot.
A continuació, els omplim amb la farsa que hem fet amb el marisc i els posem a la safata refractària en fila ben posats, els cobrim amb la salsa Aurora, els espolsem amb el formatge ratllat pel damunt, i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge és daurat, i ja els podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2083 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: