Coulants de xocolata 100% amb Cointreau
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Maresme
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 Gr de xocolata negre 100%
- 100 Gr de sucre.
- 90 Gr de mantega.
- 50 Gr de farina.
- 4 ous.
- I tassa de cafè de Cointreau.
7 racions
Utensilis
7 flameres d'alumini petites.
Elaboració
En un pot al bany maria o al microones, fonem primer la xocolata, i posteriorment la mantega i ho barrejem bé.
Barrejem els rovells d'ou amb el sucre, i posteriorment amb la farina tamitzada, procurant que quedi una crema suau i sense grumolls.
La clara d'ou es monta a punt de neu.
Barrejem els dos grups d'ingredients, d'una manera acurada, poc a poc i a mà, fins que quedi una massa fina i sense grumolls, afegint el Cointreau. I s'afegeix al final la clara d'ou a punt de neu, fins que quedi una massa homogènia.
Precalentem el forn a 230-240 graus (posicio =). És molt important que s'assoleixi aquesta temperatura abans de posar els coulants.
Agafem 7 flameres petites d'alumini, i les untem bé de mantega i un mica de farina, perquè no s'engantxin.
Omplim les flameres, una mica més de la meitat.
Ho posem al forn 5 minuts (molt important aquest temps, ni més ni menys, en determinats forns, com a molt mig minut més). Retirar-los del forn, encara que sembli que encara estan crus (el nucli té la xocolata desfeta i pot confondre si ho punxes amb un escuradents).
Es deixen refredar.
Abans de servir, es desmotllen i es posen al microones 20 segons perquè es fongui el nucli de xocolata.
Es posa una mica de sucre glasse per sobre (si agrada) i es serveix.
45min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2770 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.