Coulants de xocolata 100% amb Cointreau

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Maresme
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 100 Gr de xocolata negre 100%
  • 100 Gr de sucre.
  • 90 Gr de mantega.
  • 50 Gr de farina.
  • 4 ous.
  • I tassa de cafè de Cointreau.

7 racions

Utensilis

7 flameres d'alumini petites.

Elaboració

En un pot al bany maria o al microones, fonem primer la xocolata, i posteriorment la mantega i ho barrejem bé.
Barrejem els rovells d'ou amb el sucre, i posteriorment amb la farina tamitzada, procurant que quedi una crema suau i sense grumolls.
La clara d'ou es monta a punt de neu.
Barrejem els dos grups d'ingredients, d'una manera acurada, poc a poc i a mà, fins que quedi una massa fina i sense grumolls, afegint el Cointreau. I s'afegeix al final la clara d'ou a punt de neu, fins que quedi una massa homogènia.
Precalentem el forn a 230-240 graus (posicio =). És molt important que s'assoleixi aquesta temperatura abans de posar els coulants.
Agafem 7 flameres petites d'alumini, i les untem bé de mantega i un mica de farina, perquè no s'engantxin.
Omplim les flameres, una mica més de la meitat.
Ho posem al forn 5 minuts (molt important aquest temps, ni més ni menys, en determinats forns, com a molt mig minut més). Retirar-los del forn, encara que sembli que encara estan crus (el nucli té la xocolata desfeta i pot confondre si ho punxes amb un escuradents).
Es deixen refredar.
Abans de servir, es desmotllen i es posen al microones 20 segons perquè es fongui el nucli de xocolata.
Es posa una mica de sucre glasse per sobre (si agrada) i es serveix.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2770 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: