Milfulles de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 1 Pasta de full de mantega rectangular
  • 3 Pomes Golden
  • Mantega sense sal.
  • Melmelada d'albercoc.
  • Rovell d'un ou.
  • 3 fulls de gelatina neutra
  • Sucre.

6 racions

Elaboració

Pelem les pomes, treient el cor, partint-les per la meitat, i tallan-les en mitges llunes no massa primes. Guardem la pell i els cors.
En una safata de forn col·loquem la pasta de full sobre paper sulfurat de cuina, i amb una forquilla puntxem tota la pasta excepte 1 cm de cada costat.
Col·loquem la poma en 3 o 4 tires, segons el tamany, superposant els trossos de poma, l'un sobre l'altre, i deixant 1 cm en cada costat sense posar-ne.
Amb una cullera, tirem sucre per sobre de la poma, amb generositat. Pot ser sucre blanc o moreno. Posem trossets de mantega repartits per sobre de la poma (uns quants repartits, sense excés).
Batem el rovell d'ou i pintem el cm de pasta que hem deixat sense poma.
Precalentem el forn a 180-190 graus, i ho enfornem durant 20-25 m segons el forn.
Mentres es cou, posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda, 6 o 7 minuts.
En un cassó amb una mica d'aigua bullim les pells i cors de poma, amb 4 cullarades de sucre uns 10 minuts. Tot seguit, ho colem, i hi afegim els fulls hidratats de gelatina. Deixem que es refredi i la gelatina s'espessi.
Amb un pinzell de cuina pintem la poma amb la melmelada, i quan la gelatina estgui a punt, ho pintem per sobre amb gelatina.

Notes

La gelatina és opcional, però fa que la poma no es resequi i tingui una altra textura.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3279 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: