Moussaka de butifarra

Una variant de la típica Moussaka grega, amb toc català.

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 Albergínies mitjanes.
  • 2 Butifarres crues (+o- 300 g).
  • 1 Bric de tomàquet sofregit.
  • 2 Pastanagues
  • 1 ceba grossa.
  • 1 All.
  • 1 grapat petit d'herbes aromàtiques (segons gust).
  • 150 gr. Formatge Grada Padano ratllat.
  • Sal i pebre.
  • Oli d'oliva.
  • 1 litre de llet.
  • 2-3 Cullarades de farina.
  • Mantega.
  • Nou muscada.
  • 1 polsim de canyella.
  • 1 polsim d'orenga.

4 racions

Elaboració

Rentem i assequem les albergínies, i les tallem a talls allargats no massa prims. Els salem i deixem reposar en una safata una mitja hora fins que suin (per treure l'amargor). Les assequem bé.
En una paella fregim els talls d'albergínia, i els separem en una safata amb paper de cuina perquè no quedin oliosos.
Tallem la ceba en juliana, i les pastanagues i l'all a trossos petits i ho posem a sofregir en una paella.
Quan la ceba estigui transparenta, hi afegim la carn de les butifarres, a les quals prèviament haurem tret la pell, i les haurem esmicolat a trossets i barrejat amb les herbes aromàtiques, i salpebrat. Hi tirem un raig de conyac.
Quan la carn estigui cuita, hi afegim la salsa de tomàquet, barregem bé, i deixem coure uns minuts més, tot afegint un toc de canyella en pols i d'orenga.
Per fer la beixamel, desfem la mantega en un pot, i afegim la farina, i sense deixar de remenar, la torrem una mica, i tot seguit hi anem afegint la llet poc a poc, tot afegint-t'hi la nou moscada i una mica de sal i pebre, fins que estigui espessa.
Posem una safata de forn (jo l'he fet servir de 28x17 i 5 cm de fondària). Al fons una capa de beixamel i a sobre una capa d'albergínia, i a sobre una capa del sofregit amb butifarra, i una capa de parmesà ratllat, i repetir l'operació una altra vegada, o dues, segons el material que tingueu. Per acabar, per sobre, ho cobrim bé de la beixamel i de la resta de parmesà.
Ho posem al forn a 180 graus, 15 o 20 m, i 3 minuts mes a 200 graus, fins que veieu que la beixamel i formatge agafen color.

2h 20min

Notes

Per acompanyar-ho, m'agrada un Cabernet-Saugvinon. També es pot afegir al fons una capa de patates cuites i aixafades, però a mi m'agrada més sensa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1016 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: