Cuixetes de pollastre estofades amb crema de pinya i botonets de rovelló
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu cuixetes de pollastre
- Una pinya natural
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Pebre negre en pols
- Suc de pinya
- Sis alls pelats
- Dos pots petits de botonets de rovelló en conserva
- Conyac
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Un bufador
Una safata refractària gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, fiquem les cuixetes de pollastre salpebrades en la safata refractària amb un bon raig d'oli d'oliva, i un raig de conyac, i les enfornem a 180º, fins que són gairebé cuites, i les reservem.
Seguidament, pelem la pinya, la tallem en trossos menuts tot reservant cinc rodanxes més aviat gruixudes.
Fiquem la ceba picolada amb un raig d'oli en el cassó, i quan ja és transparent, afegim la pinya trossejada i ho cobrim amb el suc de pinya.
Quan tot plegat ja és cuit, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fí, ho traspassem a la cassola de terrissa i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà.
Seguidament, fiquem les cuixetes de pollastre i els botonets de rovelló, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt ja és cuit.
Tot seguit. fiquem les rodanxes de pinya ben repartides pel damunt les cuixetes, les espolsem amb sucre, i amb l'ajud del bufador les caramelizem, i ja ho podrem servir amb uns estalvis, per no cremar la taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2104 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.