Patates estofades amb arròs i cloïsses
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 grams de cloïsses fresques
- Un quilo de patates monalisa
- 200 grams d'arròs tipus Montsià
- Oli doliva
- Aigua
- Sal
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre alls aixafats
- Un got de vi blanc
- Dues fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Uns brins de safrà
5 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador fí
Un bol de vidre gran
Una sopera de porcellana blanca
Cinc escudelletes de porcellana
Elaboració
Primerament, en un cassó amb dos dits d'aigua, obrim les cloïsses i les reservem tot colant el suc, i el reservem.
Seguidament, pelem les patates, les escantonem i les reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats,
i el llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de ví blanc, i deixem que redueixi. Seguidament, afegim les patates, els hi donem unes voltes, i les cobrim amb aigua, el brou d'obrir les cloïsses, i uns brins de safrà.
Deixem que arrenqui a bullir amb el foc mitjà, tot seguit hi afegim l'arròs i les cloïsses, i deixem que cogui tot plegat fins que tant les patates com l'arròs estiguin cuits .
Corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera amb uns estalvis a sota, i les cinc escudelletes.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2244 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.