Flam d'ou amb taronja confitada picolada
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una capsa de taronja confitada picolada
- Set ous
- Un litre de llet sencera
- 200 grams de sucre
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- Aigua
- Un pot de caramel líquid
7 racions
Utensilis
Set flameres metàl·liques de mida mitjana
Una cassó gran
Una batedora elèctrica
Una safata metàl·lica fonda pel bany maria
Un full de paper de diari
Un cassó mitjà
Un colador fí
Elaboració
Primerament, escaldem la taronja picolada en un cassó amb un dit d'aigua uns tres minuts ho escorrem i ho reservem.
Seguidament, en un cassó gran posem a bullir el litre de llet sencera amb:200 grams de sucre, la pell de la taronja, la pell de la llimona i la branca de canyella.
Un cop ja a bullit, ho retirem del foc i ho deixem refredar.
Tot seguit, retirem les pells, afegim set ous trencats, ho passem per la batedora elèctrica
i ho reservem. A continuació, en el fons de les flameres fiquem una mica de caramel líquid i una mica de taronja confitada.
Ja per acabar, omplim fins a dalt de tot les flameres amb la barreja d'ous i llet, i posem les flameres a la safata fonda amb un paper de diari a sota, i tot seguit fiquem aigua fins a la meitat de les flameres, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts fins que clavem un escuradents i ja surt net. Ho deixem refredar i ja ho podrem posar a la nevera fins el moment de servir a taula.
1h
Notes
Els que vivim a Reus, la taronja confitada la podem trobar en el carrer Galanes a la botiga de queviures Baró.
Amb la barreja d'un litre de llet més els set ous, acostumen a sortir uns set flams de mida mitjana.
Etiquetes: La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2140 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.