Compota de poma
Categoria:
Tipus de plat: Confitures
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos quilos de pomes tipus golden
- 100 grams de sucre
- Un got d'aigua
- Mitja branca de canyella
Utensilis
Un estri per treure el cor de les fruites
Una cassola metàl·lica fonda
Una espàtula de fusta
Un atuell amb tapa per guardar la compota un cop feta
Elaboració
Primerament, amb l'estri per treure el cor de les fruites, buidem les pomes, les pelem, les tallem a trossos més aviat menuts, i les posem a la cassola fonda, amb: un got d'aigua, la canyella i el sucre, a foc més aviat baix, i deixem que vagi coent tot remenant amb l'espàtula de fusta, fins que estigui tant cuita que es desfaci.
Seguidament, la traiem del foc, la deixem refredar, i ja la tenim llesta per posar-la en un atuell amb tapa, i guardar-la a la nevera fins el moment que la necessitem.
Notes
Aquesta recepta és una bona guarnició i complement per diferents receptes de carn o peixos a la graella.
Comparteix aquesta recepta: