Arròs amb llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un llamàntol d'un quilo aproximadament
- Marca per paelles
- El meu fumet de peix
- Picada d'all,oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Oli d'oliva
- 400 grams d'arròs tipus bomba Montsià
4 racions
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Una safata plana
Elaboració
Primerament, agafem el llamàntol, tallem el cap en dues meitats a lo llarg, el cos el tallem en rodanxes d'un dit de gruix, i les pinces les aixafem amb la ma de morter.
Tot seguit, ho fregim tot plegat a la paellera amb un raig d'oli uns cinc minuts, ho flamegem amb un got de conyac i ho reservem en una safata plana.
Seguidament, en la mateixa paella, fiquem quatre cullerots de marca per paelles juntament amb l'arròs i dos cullerots de picada, i ho remenem tot ben remenat.
Tot seguit, afegim el fumet de peix, fins arribar a les nanses de la paella, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A continuació, corregim de sal, afegim els trossos de llamàntol, i ho posem en el forn a 180º, perquè s'acabi de coure uns deu minuts més, i ja ho podrem retirar del forn, per deixar-ho reposar cinc minuts, i servir-ho a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina de les paelles Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2064 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.