Llenties estofades amb costella de porc, cansalada i botifarra negra
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de llenties cuites
- Quatre tires de costella de porc tallades a trossos regulars
- Quatre talls de cansalada de papada tallada d'un dit de gruix
- Dos litres i mig de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre alls laminats
- Oli d'oliva
- Pebre vermell dolç
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Una botifarra negra culana
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, tallem la cansalada en tires d'un dit d'ample i la reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la costella salpebrada, la cansalada, el llorer i la ceba picolada. Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el brou, fiquem el foc baix, deixem que arrenqui el bull, i ho deixem coure fins que les carns estiguin cuites.
A continuació, afegim: les llenties i la botifarra tallada a rodelles, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts.
A part, en una paella amb un raig d'oli, sofregirem els alls laminats fins que siguin rossos, afegim una cullera de pebre vermell ho remenem, i ho afegim a la cassola de les llenties, ho deixem coure cinc minuts més, corregim de sal, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3319 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.