Crema de bledes amb pa fregit i rostillons de cansalada
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues bledes de mida gran
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Dos porros
- Dues patates de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Quatre llesques de barra de quart tallades al biaix
- Tres talls de cansalada de papada
- Sal
- Nata liquida
- Nou moscada en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Quatre bols de porcellana amb nanses
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim quatre llesques de pa de barra de quart, tallades al biaix fins que estiguin daurades per les dues cares i les reservem. En la mateixa paella, fregim la cansalada en trossos menuts fins que estiguin fets rostillons, els fiquem damunt les llesques i ho reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim: les patates tallades a trossos menuts, els porros també tallats, i les fulles de les bledes tallades.
Seguidament, afegim dos litres i mig de brou de pollastre casolà, i deixem que arrenqui el bull al menys una hora, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure uns cinc minuts, i tot seguit passem la batedora elèctrica amb l'ajuda del colador xinès, en el cassó on acabarem de fer la crema.
Amb el foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes fins que tenim una crema fina i homogènia, i ja la podem repartir en els bols de porcellana, els omplim fins a tres quartes parts, i ho acabem amb una llesca de pa fregit amb els rostillons de cansalada al damunt de la crema, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
En aquesta recepta, tant sols farem servir les fulles de les bledes.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les cremes calentes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2296 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.