Bandes de pasta de full amb crema pastissera i pomes caramel·litzades
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues plaques de pasta de full
- Tres pomes tipus golden
- Crema pastissera (la trobareu a les meves receptes)
- Farina
- Sucre
- Gelatina de poma
- Conyac
- Mel
5 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar-la
Un pinzell
Un cassó mitjà
Un estri per treure el cor de les pomes
Una paella mitjana
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Una espàtula metàl·lica plana
Un bufador
Elaboració
Primerament, fem la crema pastissera com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem.
Seguidament, pelem les pomes, els hi traiem el cor, les tallem en rodanxes fines, i les fiquem en una paella amb sucre, un raig de mel i mitja copa de conyac, a foc baix,perquè es caramel·litzin, i les reservem.
A continuació, espolsem la farina en el marbre de la cuina, i amb el corró estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem, i tallem deu trossos rectangulars, de 8 centímetres d'ample per 10 de llarg, i els fiquem a la placa de forn amb un paper sulfurat, i els enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full ja és daurada.
Tot seguit, fiquem les bandes de full a la safata de cartró, i amb l'ajuda de la mànega pastissera,les cobrim amb la crema, les espolsem amb força sucre, i les cremem amb el bufador.
Seguidament, fiquem tres rodanxes de poma caramel·litzada en cada banda de forma escalonada, i les pintem amb la gelatina de poma calenta, amb l'ajuda d'un pinzell, i ja les podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1514 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.