Risotto amb xoriç i xampinyons
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Recepta per wok
Típica de: Itàlia → Tot el pais
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- 500 grams de xampinyons naturals
- Dues tires de xoriç
- Una ceba tendra picada
- Dos alls tendres picats
- Brou de pollastre casolà
- Sal
- 100 grams de formatge de bola ratllat
- Julivert picat
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Un wok de mida gran
Una espàtula de fusta
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva saltem els xampinyons ben nets i laminats amb un pessic de sal, i quan ja estan ben fregits, els retirem del foc, i quan ja són freds, els picolem amb un ganivet, i els reservem.
Seguidament, agafem les tires de xoriç, i les tallem en trossos ben petits, i ho reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba tendra i els alls tendres ben picats, i quan tot plegat ja és fregit, afegim els xampinyons i el xoriç, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim l'arròs i ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim tres cullerots de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix, i si veiem que necessita més brou, n'afegim poc a poc sense deixar de remenar, i quan l'arròs ja és gairebé cuit, corregim de sal, i hi afegim el formatge ratllat, i seguim remenant, fins que tot el conjunt ja és cuit al nostre gust, i ja ho podrem anar repartint en cinc plats fondos i ho servirem a taula amb una mica de julivert picat al damunt de cada plat.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels arrossos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1498 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.