Cargols amb suc

Cargols amb suc per xurrupar i gaudir!

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Lleida
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Elaboració

COMENCEM PER LA NETEJA I EBULLICIÓ DELS CARGOLS:

Primer que tot agafarem els cargols (si els hem collit nosaltres mateixos haurem d’haver-los deixat en dejú purgant-se com a mínim una setmaneta) i els posarem en un gibrell per netejar-los bé, es un procés laboriós però necessari…. jo els netejo un a un perquè no n’hi hagi cap de mort i els poso en un altre gibrell amb una mica d’aigua, hi tiro un grapadet de sal i un raig de vinagre perquè treguin baba.
Els vaig removent i netejant sota un raig d’aigua i passant amb un altre gibrell on comença el mateix procés de sal i vinagre uns tres cops. (digueu-me maniàtica)
Un cop ben nets els poso en una olla amb foc baix amb força aigua i li vaig pujant la temperatura poc a poc per enganyar-los i que vagin sortint, i quan son tots fora pujo el foc (mort cruel, però necessària perquè surtin bé), aquest procés seria sobre mitja horeta.

Agafo una altra olla i hi poso els cargols, un bon grapat de sal, i una fulla de llorer (o les herbes aromàtiques que us apeteixin, jo amb el llorer en tinc prou) i la faig bullir. Mes o menys 45 minuts més.
Si encara treuen baba l’anirem traient amb una espàtula d’aquelles rodones amb foradets, vigileu que si el foc està molt fort pot ser que vessi.
Quan passi aquest temps els apartarem i ens posem a fer el sofregit (no llenceu tota l’aigua, en necessitarem una mica per la salsa.

ANEM A FER EL SOFREGIT:

Piquem bé tots els ingredients, com més petit ho fem millor quedarà (a part es posa dins el cargol i a l’hora de xurrupar es molt bo!!!)
Posem una cassola al foc amb un raig d’oli i comencem a fer un sofregit amb els pebrots (vermell i verd), la ceba, all i julivert, a foc lent i paciència.
Passats uns 5 minutets hi afegeixo el tomàquet picat, el bitxo (si els poseu amb una bossa de reixa especial per a cuina els podreu treure abans de servir, no fos cas que algú n’enganxi un i acabin saltant-li les llàgrimes!), la sal i el pebre i deixo fer xup xup a foc lent i quan veig que ja s’ha reduït una mica el tomàquet i les verdures estan finetes i cuites hi afegeixo els daus de llonganissa, cansalada, pernil i xoriço i el got de vi negre.
Deixeu que es cogui tot com mes lent es el procés millor queda!
Quan tinguem tot el sofregit a punt hi afegim els cargols que havíem apartat amb un parell de gots del suc mateix de bullir els cargols, ho remenem bé i ho deixem a temperatura mitjana que vagi fent i es begui el brou.
Ah!! Ja podeu treure els bitxos!!!
Quan vegeu que ja no queda massa líquid afegiu una o dues cullerades de farina per espessir la salsa (es el moment de tastar la saleta per si hi fa falta posar mes sal) i ho remeno bé fins que la salsa espesseix i queda al punt per servir!!!

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se