
Grisinis (bastonets) de romaní
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 25 gr de llevat fresc
- 150 ml de aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes de sucre
- 1 clara d’ou
- 50 ml de oli d’oliva verge extra
- 2 branquetes de romaní fresca
- 360 gr de farina de força
- Sal gruixuda i romaní picat per decorar
Elaboració
Posar l’aigua en un got, afegir l’hi el sucre i el llevat. Deixar mig minut i barrejar be amb la ajuda de una forquilla (o un batedor de barnilles petit) fins que el llevat estigui ben dissolt.
Batre lleugerament la clara i afegir junt amb la sal, el oli i el romaní ben picat a la barreja anterior.
Fer amb la farina un volcà i posar al mig la mescla anterior. Poc a poc anant unint la farina (del mig cap afora) fins formar una massa que no s’enganxi als dits. Continuar amassant a ma fins tenir una massa ara sí, llisa, elàstica i homogènia.
Col·locar la massa en un bol gran pintat amb oli de girasol (o d’oliva molt suau), cobrir amb paper film i un drap de cuina net i sec i deixar que llevi en un lloc temperat sense corrents d’aire, aproximadament una mitja hora.
Pre-escalfar el forn a 175°C. Estirar la massa amb la ajuda de un corró formant un rectangle, tallar tires de massa, estirar les i donar l’hi la forma desitjada.
Col·locar les tires sobre les safates de forn cobertes amb paper de forn, pintar les amb aigua i repartir la sal gruixuda i el romaní picat. Fornejar en el centre del forn 25 minuts, fins que estiguin ben daurades.
Amb la mateixa massa, es poden fer també uns fantàstics bastons de pipes :-)
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3047 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.