Braç de gitano d'espinacs
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera estiu
Ingredients
- 500 grs espinacs,
- 5 ous,
- 100 ml nata liquida,
- 250 formatge tipus philadelphia,
- 200 grs. salmo fumat
- Sal i pebre negre
6 racions
Elaboració
Renteu i bulliu els espinacs amb una mica de sal i escorreu-los molt be.
Separeu els rovells d’ou de les clares. En un bol, barregeu, amb la trituradora elèctrica, els espinacs, els rovells, la nata, sal i pebre. Aneu afegint-hi, a poc a poc, les clares d’ou muntades a punt de neu.
Poseu la barreja en una plata de forn, grossa i plana, folrada amb paper antiadherent, o sobre un silkpat. Poseu-ho al forn a 180º i deixeu-ho coure uns 20 min. Si la massa s’infla, no passa res, quan la retireu ja baixarà.
Amb calent doneu-li la forma de braç. Quan la massa sigui freda, poseu-la sobre el marbre de la cuina, damunt de un paper film. Unteu-la amb la crema de formatge i distribuïu-hi per sobre unes làmines de salmó fumat. Enrotlleu-la donant-li forma de braç de gitano (tan estret com pugueu).
Poseu-ho a la nevera 2 h. Talleu-ho a trossos d’un gruix de dos dits. Es pot decorar amb tomaquets cherry, ciboulette......,.,.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2552 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.