Cassola marinera de verats i musclos, amb patates i allioli negat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una morter de terrissa amb la seva ma
Un setrill petit
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

Primerament pelem les patates, les tallem tot trencant-les i les reservem en un bol de vidre cobertes amb aigua.
A part en un morter, posem dos alls pelats sense el cor amb un pessic de sal, i els anem xafant amb la ma de morter, i seguidament, ho remenem tot afegint-hi oli amb el setrill, fins que tenim uns tres dits d'allioli negat i ho reservem.
A continuació, en una cassola marinera de terrissa amb un raig d'oli d'oliva,sofregim una ceba tendra picada juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet de peix, i quan ja arrenqui el bull, ho posem a foc mitjà i tot seguit hi afegim les patates i deixem que vagin coent-se.
Tot seguit netegem els verats, el tallem en trossos de tres dits, els salem, els passem per farina i els fregim amb oli d'oliva uns tres minuts, i tot seguit els afegim a la cassola juntament amb les patates, els musclos i l'allioli negat, i deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, corregim de sal, ho espolsem amb força julivert picolat, apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts abans de treure-ho a taula, i ja ho podrem servir amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se