Faves a la pagesa
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de faves petites congelades
- Sis talls de cansalada viada (sense la cotna)
- Una botifarra culana negra
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Tres alls tendres
- Dues cebes tendres
- Dues fulles de llorer
- Julivert
- Un brot petit de menta
- Moscatell
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Elaboració
En una cassola fonda posem: aigua, un pessic de sal, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, una branca d'api, i un brot de julivert, i fem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim les faves, i les deixem coure a foc mitjà, fins que estiguin cuites al nostre gust.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la cansalada viada tallada a trossos menuts, juntament amb les cebes tendres picades, els alls tendres picats, una fulla de llorer, i un brot de menta fresca.
Quan tot plegat és ben sofregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de moscatell, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim dos cullerots del brou de coure les faves (colat), i deixem que cogui uns dotze minuts, corregim de sal, tot seguit hi afegim les faves i la botifarra tallada en rodanxes, ho remenem amb les nanses de la cassola, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, apaguem el foc i deixem que reposi cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Etiquetes: La cuina de les faves Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1817 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.