Conserva de bonítol amb oli d’oliva verge

Boníssim amb amanides ó com aperitiu sobre unes torredetes

Ingredients

  • 1 bonítol fresc
  • 1 litre d'oli d'oliva verge
  • Una cullereta de sal
  • Una cullereta de sucre blanc
  • Una cullereta de pebre

20 racions

Utensilis

Pots de vidre que podem reciclar d'altres conserves

Elaboració

Farem netejar el bonítol  i tallar-lo a peces d'uns 4 dits de gruix.
Bullim les peces de bonítol dins una olla amb aigua abundant durant uns 20 minuts, les deixerem refredar i les netegem treguent l'espina i la pell i deixant-lo a peces grans però que hi quèpiguen dins els pots de vidre que hem preparat. Podem aprofitar els pots de vidre de melmelada o d'altres conserves que disposin d'un tap metàl•lic que tanqui hermèticament.
Omplim els pots amb les peces senceres de bonítol. Hi afegim  oli d'oliva verge fins enrasar. Posem una mica de sal, una mica de sucre blanc i una mica de pebre.També hi ha qui posa una fulla de llaurer. Tapem els pots i els remoguem una mica per treure l'aire. Els tornem a destapar i a reomplir del tot. Tapem fort els pots i els posem al bany maria durant 30 minuts.
Finalment netejarem la superficie dels pots de l'oli que pugui haver surtit i els guardaren en el rebost per consumir. Es poden conservar perfectament durant 5 o 6 mesos.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3139 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Àlex, si vas a les meves receptes, veuràs la recepta de la tonyina en escabetx, que crec que també et pot agradar.
Quim.
Alex Coll i Casellas diu:
Moltes gràcies Qim. Ara ho miro.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: