Rap a la marinera
Una recepta tradicional amb un toc personal
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Guisat
Típica de: Mediterrani
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 g de gamba vermella
- 800 g de rap a rodelles de 2/3 cm de gruix
- 1 got d’aigua mineral
- 1 ceba de Figueres
- 1 ramet de julivert
- 3 dents d’all
- 4 fulles de llorer
- 20 g de pinyons
- 5 g de xocolata negre
- 1/2 got de vi blanc
- Una cullerada de farina
- Una culleradeta de sucre integral de canya
- Oli d’oliva verge
- Oli de gira-sol
- Sal i pebre
4 racions
Elaboració
Pelem les gambes crues i les reserven.
A part en un cassó posem les peles i els caps de gamba amb un raig d’oli d’oliva i les coguem durant uns minuts i afegim un got d’aigua mineral i tres o quatre fulles de llorer. Deixem uns quants minuts a foc lent perquè es vagi fent el caldo de gambes que ens servirà per afegir al sofregit. Colem el caldo i el reservem.
Tallem una ceba de Figueres a Juliana i la dorem amb un raig d’oli de gira-sol i una cullereta de sucre integral. A part piquem fi tres dents d’all i un ramet de julivert i el dorem amb oli d’oliva i l’afegirem amb la ceba. Seguidament afegirem al sofregit un cullerada de farina i anirem remanant un parell de minuts perquè quedi ben cuita. Abocaren mig got de vi blanc i quan aquest s’hagi reduït afegirem el caldo de gambes, el rap tallat a rodelles, les gambes palades i una picada de pinyons i xocolata negre. Deixarem que el peix es cogui i el caldo es redueixi fins que ens quedi un suquet de color taronja.
Salpebrem i ja es pot servir.
1h
Notes
Acompanyar amb un vi blanc o cava
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5330 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.