Feijoada carioca

Categoria:
Recepta per
Típica de: Brasil → Rio de Janeiro
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Fesols:

  • 1/2 k de fesols negres
  • l tros de xoriç vermell
  • 1 tros de cansalada ibérica
  • 1 tros de carn salada
  • l fulla de llorer
  • 1/2 ceba trossejada
  • 1 dent d'all trossejat
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Arròs:

  • 3 tasses d'arròs
  • 2 cullerades (sopa) de ceba trossejada
  • 3 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 1 cacito de caldo Knorr

Col a la minera:

  • 2 fulles grans de col brasilera
  • bacó fumat a tires

6 racions

Utensilis

Si es fan en una cassola els fesols tarden unes dues hores en fer-se. Amb l'olla a pressió uns 25/30 minuts. Només cal vigilar de no pasar-nos de temps perquè com tots el llegums podrien quedar pastosos.

Elaboració

Pel vespre posarem els fesols en remull. També posarem a dessalar la carn salada. El dia següent donarem una bullida a totes les carns i afegirem els fesols amb força aigua. Courem al foc mig. Quan estiguin tendres hi afegirem la ceba i l'all sofregits.
Agafarem un cullerot de fesols i els aixafarem i els abocarem a la cassola perquè espesseixin el caldo. He de dir que l'he feta amb ingredients adaptats als que podem trobar aquí.
L'arròs el farem posant-lo a la paella amb la ceba i les cullerades d'oli d'oliva. Deixarem que es fregeixi una mica i hi tirarem l'aigua amb el cacito de caldo Knorr cubrint-lo dos dits per damunt. Posarem el foc fort i quan arrenqui a bullir el baixarem i deixarem que es cogui uns 10 minuts.Apaguem el foc. El taparem i deixarem que reposi uns altres 10 minuts. D'aquesta manera queda molt solt. Aquest tipus d'arròs també és molt bo per acompanyar les llenties.
La col la farem embolicant les fulles i tallant-les a tires molt finetes. A la paella hi posarem el bacó i deixarem que es dauri una mica i llavors hi afegirem la col que es faci a foc baix. Si calgués afegirem una mica d'oli d'oliva. Aquesta col és especial i jo em vaig portar unes llavors i la tinc a la terrassa en unes jardineres de la Fundació Areté (només hi treballen discapacitats que reciclen els palés de fusta). Hi tinc un hort urbà amb enciams, cols, bledes, raves i altres herbes.

2h

Notes

Aquest plat us els faig només perquè conegueu el principal aliment de la cuina del Brasil. Milions de persones el mengen diàriament i no coneix diferències: el mengen els rics i el pobres. Se serveix juntament amb l'arròs blanc, col a la minera i farina de mandioca. Si us agrada la música brasilera podeu veure a Youtube una cançó que Chico Buarque va fer pensant en la Feijoada. A casa nostra és el menjar que ens fa juntar a tota la familia. Aquesta en concret és la que es fa a Rio de Janeiro. Cada regió té la seva manera de cuinar-la.


Recepta de cuina de Feijoada carioca
Tots els plats
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Feijoada carioca
La col
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1133 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: