Feijoada carioca
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per olla a pressió
Típica de: Brasil → Rio de Janeiro
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Fesols:
- 1/2 k de fesols negres
- l tros de xoriç vermell
- 1 tros de cansalada ibérica
- 1 tros de carn salada
- l fulla de llorer
- 1/2 ceba trossejada
- 1 dent d'all trossejat
- sal i pebre
- oli d'oliva
Arròs:
- 3 tasses d'arròs
- 2 cullerades (sopa) de ceba trossejada
- 3 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
- sal i pebre
- 1 cacito de caldo Knorr
Col a la minera:
- 2 fulles grans de col brasilera
- bacó fumat a tires
6 racions
Utensilis
Si es fan en una cassola els fesols tarden unes dues hores en fer-se. Amb l'olla a pressió uns 25/30 minuts. Només cal vigilar de no pasar-nos de temps perquè com tots el llegums podrien quedar pastosos.
Elaboració
Pel vespre posarem els fesols en remull. També posarem a dessalar la carn salada. El dia següent donarem una bullida a totes les carns i afegirem els fesols amb força aigua. Courem al foc mig. Quan estiguin tendres hi afegirem la ceba i l'all sofregits.
Agafarem un cullerot de fesols i els aixafarem i els abocarem a la cassola perquè espesseixin el caldo. He de dir que l'he feta amb ingredients adaptats als que podem trobar aquí.
L'arròs el farem posant-lo a la paella amb la ceba i les cullerades d'oli d'oliva. Deixarem que es fregeixi una mica i hi tirarem l'aigua amb el cacito de caldo Knorr cubrint-lo dos dits per damunt. Posarem el foc fort i quan arrenqui a bullir el baixarem i deixarem que es cogui uns 10 minuts.Apaguem el foc. El taparem i deixarem que reposi uns altres 10 minuts. D'aquesta manera queda molt solt. Aquest tipus d'arròs també és molt bo per acompanyar les llenties.
La col la farem embolicant les fulles i tallant-les a tires molt finetes. A la paella hi posarem el bacó i deixarem que es dauri una mica i llavors hi afegirem la col que es faci a foc baix. Si calgués afegirem una mica d'oli d'oliva. Aquesta col és especial i jo em vaig portar unes llavors i la tinc a la terrassa en unes jardineres de la Fundació Areté (només hi treballen discapacitats que reciclen els palés de fusta). Hi tinc un hort urbà amb enciams, cols, bledes, raves i altres herbes.
2h
Notes
Aquest plat us els faig només perquè conegueu el principal aliment de la cuina del Brasil. Milions de persones el mengen diàriament i no coneix diferències: el mengen els rics i el pobres. Se serveix juntament amb l'arròs blanc, col a la minera i farina de mandioca. Si us agrada la música brasilera podeu veure a Youtube una cançó que Chico Buarque va fer pensant en la Feijoada. A casa nostra és el menjar que ens fa juntar a tota la familia. Aquesta en concret és la que es fa a Rio de Janeiro. Cada regió té la seva manera de cuinar-la.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1133 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.