Canelons de salmó
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per fer el farcit dels canelons:
- 2 o 3 troncs de salmó (depenen lo grans que siguin)sense espines.
- Pasta de canalons (1 paquet de 20)
- 2 porros
- un tetrabric petit de crema de llet
- farina
- una mica de mantega
- sal
- pebre
- Per fer la Salsa Beixamel
- Mantega
- Farina
- 1l de llet
- sal
- pebre
- nou moscada
- formatge ratllat
4 racions
Elaboració
Jo normalment primer faig la beixamel i així es va refredant.
Per fer-la:
primer en una olla poses a fondre una mica de mantega amb una mica d'oli, quan està ben desfet hi poso un parell de cullerades de farina i quan aquesta esta ben cuinada començo a abocar-hi la llet que normalment escalfo la llet una mica al microones i d'aquesta manera no surten grumolls, quan aboquem a poc a poc la llet amb unes barilles hem de batre molt ràpid per a que no s'enganxi res al cul de l'olla. Anirem posant llet depenen l'espès que ho vulguem, una vegada ja ho tenim ben lligat ho deixarem al foc una bona estona( com més estona esta al foc millor queda) però el foc ha d'estar al mínim. RECORDEU DE APAGAR-LO.
Per fer el farcit dels canelons:
- Pelo i netejo els porros i els poso amb una paella amb una mica d'oli i mantega a foc molt lent. Volem "pochar" no fregir.
-Quan els porros estan fets hi poso el salmó, necessita poc temps si us passeu quedarà massa sec.Heu de trinxar els troncs ha de quedar bastant desfet.
-Poso una cullerada de farina i quan aquesta esta ben cuinada i agrego la crema de llet i el deixo cuinant una mica. Reservar-ho.
Els canelons:
-Amb una olla hi poso mínim 1 litre d'aigua i sal
-Quan l'aigua bull hi tiro poc a poc les plaques dels canelons i deixo coure el temps que m'indica la caixa del fabricant.
-Amb una pala trec les plaques i les col·loco amb un drap sec i net per escórrer.
MUNTATGE
-Ara es qüestió d'omplir les plaques amb el farcit del salmó enrotllar els canelons i posar-los en una plata per anar al forn
-Quan la placa esta plena i posarem per sobre la beixamel i farem unes nous de mantega les repartirem i cobrirem la plata amb el formatge.
-Posem la plata al forn ja escalfat prèviament, jo normalment deixo uns 10 minuts al forn a uns 180º i uns 5 minuts al gratinador.
Servir calent
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5490 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.