Pastís de xocolata

Ingredients

  • Per el pa de pessic de xocolata
  • 125 grs de farina de força
  • 30 grs de cacau en pols
  • 5 ous grossos
  • 150 grs de sucre
  • Trufa per relleno
  • 100 grs de xocolata
  • 200 grs de nata per muntar
  • 1 o 2 cullerades de sucre molt
  • Cobertura de xocolata
  • 100 grs de mantega
  • 250 grs de xocolata negre per fondre

8 racions

Elaboració

PA DE PESSIC
Barrejar i tamisar la farina i el cacau. Barrejar els ous i el sucre amb l'ajuda d'una batedora elèctrica, batre fins obtenir el punt de relleu, triplica o qua-triplica el seu volum.
Afegir a poc a poc la farina amb el cacau. Remenar amb delicadesa, perquè baixi el menys possible
Abocar la pasta en un motlle rodó, untat amb mantega i enfarinat. Posar-ho al forn uns 30 minuts a 180º.
Desemmotllar el pastís encara tebi.
És millor fer-ho el dia abans.
TRUFA PER EL RELLENO
Posar tots els ingredients en una cassola al foc ben fluix, quan la xocolata s'hagi desfet remenar-ho, deixar refredar i posar a la nevera tota la nit. En el moment d'omplir el pastís muntar amb la batedora elèctrica.
COBERTURA DE XOCOLATA
Desfer la mantega sensa que bulli en un casso, retirar-la del foc i deixar reposar 10 minuts.
Amb una cullera retirar l'escuma que hi hagi a sobre. Recuperar l'oli de mantega, eviteu el suero làctic que queda al fons del casso.
Desfer la xocolata al bany maria TEBI amb la mantega clarificada.
Agafar el pastís i partir 2 cops horitzontalment, que quedin 3 trossos, entre capa i capa posar-hi trufa muntada.
Ja podem cobrir el pastís amb la cobertura. Un cop cobert posar-ho a dintre la nevera.


Recepta de cuina de Pastís de xocolata
PASTÍS DE XOCOLATA
per Mercè Pairot Rovira

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6216 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Neus Gimeno Sanjuán diu:
Com enganxes les atmetlles dels costats del pastís? imagino que amb un cartonet però no acabo d'entendre com ho fas, si tens un moment m'ho dius. Moltes gràcies per les teves receptes.
Neus Gimeno
Quim Lleonart diu:
Amiga Neus, les ametlles picolades, s'acostumen a enganxar amb la mà. Amb la mà esquerra, aguantes el pastis, i amb la mà dreta, vas enganxant les ametlles, tot donant voltes, amb compta que no et caigui el pastis. Una salutació. Quim Lleonart.
Mercè Pairot Rovira diu:
Tal com diu el Quim les enganxo amb la ma, tens que deixar refredar una mica la xocolata dels costats perque si es massa toba les ametlles cauen i si es massa dura no s'enganxen

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: