Coca de llavaneres

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 làmines de pasta de full
  • 2 ous
  • 75 g de sucre
  • 50 g de pinyons

Crema:

  • 1/2 litre de llet
  • 120 g de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 40 g de maizena
  • Canyella en branca
  • Pell de llimona

10 racions

Elaboració

Primer, prepareu la crema. Poseu la llet en un cassó al foc amb el sucre, un tros de pell de llimona i un canonet de canyella i, quan arrenqui el bull, deixeu-la bullir tres cops. A part, bateu els rovells d'ou amb la maizena. Tot seguit, tireu-hi la llet al recipient dels rovells, amalgameu bé la barreja i coleu-la per tornar al cassó. Poseu el cassó altre vegada al foc i no pareu de remenar la barreja amb el batedor fins que comenci a arrencar el bull. Llavors, reserveu la crema i espereu que es refredi.
Poseu a escalfar el forn a 200ºC.
Estireu la pasta de full. Esteneu la crema per sobre d'una de les peçes de pasta i cobriu-la amb l'altra peça. Seguidament, munteu dues clares d'ou i afegiu-hi els rovells i el sucre ben a poc a poc.
Quan la mecla sigui jomogènea, aboqueu-la per sobre de la coca i esparciu-hi els pinyons pel damunt.
Coeu la coca al forn ja calent durant 30 minuts, traieu-la i deixeu-la refredar.

Notes

Si la coca no ha quedar torrada per sobre podeu encendre el gratinador.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1229 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: