Samoses vegetals

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Índia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la massa:

  • 300 g de farina
  • 25 g d'oli d'oliva
  • 110 g d'aigua tèbia
  • Sal
  • Pel farcit
  • 300 g de patates bullides y pelades
  • 100 g de pèsols
  • 1/2 cullerada de llavors de comí
  • 2 cireretes de picar fresques (bitxos)
  • 1 ceba
  • 1/2 cullerada de garam masala
  • 1/2 cúrcuma
  • El suc de mitja llimona
  • Un ram de cilantre fresc
  • Mitja cull de gingebre en pols
  • Sal
  • Oli

Elaboració

De la massa
Es barreja la farina, l'oli, l'aigua i la sal i es pasta fins obtenir una massa homogènia. Es tapa amb film i es deixa reposar mínim mitja hora.
Del farcit
Es bullen les patates senceres, s'escorren y es deixen refredar. També es bullen els pèsols i es reserven. En una paella, es posa una mica d'oli, i quan comença a estar calent, s'hi posen les llavors de comí, el gingebre en pols, les cireretes verdes tallades i unes fulles de coriandre fresc. Fregir durant un minut i afegir la ceba picada fina. Es deixa coure a foc lent fins que estigui tendre, aleshores s'hi afegeix el coriandre fresc tallat, el suc de llimona, la cúrcuma, la sal i el garam masala (barreja de especies índies composta de cardamom, comí, pebre negre, claus d'espècie, nou moscada, llavors de mostassa,coriandre i canyella), es deixa un parell de minuts al foc i s'afegeixen les patates pelades i xafades i els pèsols, es barreja bé, es deixa coure un parell de minuts més i es deixa refredar.
S'estira la massa amb el corró procurant que quedi el més fina possible. Es tallen tires d'uns 4 cm d'ample i uns 30 de llargada. Es posa una mica de farcit en un extrem del rectangle i es va doblegant la massa sobre si mateixa de manera que quedi una forma de triangle i es segella untant les vores amb una mica d'aigua. Es formen totes les samoses i es fregeixen en una paella amb oli. També es pot donar la forma d'un cercle d'uns 10 cm a la massa, tallar-la per la meitat, fer com una paperina i farcir-la procurant segellar molt bé les vores. Si no voleu fer la massa, podeu fer el mateix amb pasta filo, procurant sempre agafar dos fulls perquè la samosa quedi més ferma.
Per als qui no els convenen els fregits, les samoses es poden coure al forn, uns 12-15 minuts a 180ºC.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2292 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: