Estofat de macarrons
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 cebes mitjanes de figueres.
- 2 pastanagues.
- 3 tomàquets ratllats.
- 2 dents d’all.
- 250 grs. costella de porc.
- 250 grs. magre de porc.
- 1 Rajolí de vi blanc olorós.
- Pebre vermell picant.
- Aigua per cobrir-ho tot.
- 400 grs. de Macarrons de mida petita tipus pluma.
- Parmesà.
- Oli d’oliva, sal i pebre.
4 racions
Elaboració
- Posem oli d’oliva en una cassola pofunda i hi rostim els daus de porc prèviament salpebrats a temperatura forta.
- Quan siguin rossos, abaixem el foc i hi afegim la ceba ben picada.
- Afegim sal a la ceba, i quan porti deu minuts hi afegim l’all també ben picat, juntament amb la pastanaga, pelada, i tallada en dauets.
- En cinc minuts hi podrem afegir el rajolí de vi blanc olorós.
- Quan el sofregit de ceba i all ja tingui un bon color hi afegirem el tomàquet madur ben ratllat i sofregirem a foc lent (mín. 20 minuts).
- Per últim hi afegirem el pebre vermell picant.
- En aquest punt afegirem aigua tèbia, pujarem el foc fins que bulli, li posarem el punt de sal i hi bullirem els macarrons pluma(millor no passar-nos amb l’aigua i tenir-ne de bullint per si fem curts poder-la afegir) .
- Quan el macarró estigui al punt (d’aigua n’haurà de quedar la justa, com si féssim un estofat).
- Sóc partidari de parar els macarrons un punt abans d’estar al punt, separar-los del foc i tapar-ho. Aquest plat celebrar que el deixem reposar uns minuts.
- Servirem amb el parmesà ratllat per sobre.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2179 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.