Patates farcides de botifarra

Ingredients

  • 3 Patates grosses
  • 1 Botifarra de pagès -o bé 6 salsitxes-
  • 1 Ceba gran
  • 1 Pack individual de cansalada viada
  • Sal, Pebre
  • 1 Rovell d'un ou
  • 1/2 got de llet
  • Un got de vi blanc

2 racions

Utensilis

Paella
Bol
Safata de forn

Elaboració

Primer de tot, netegem bé les patates i les posem en aigua bullent, senceres amb la pell i tot, a foc suau perquè no s'esberlin, durant aprox. 40 minuts.
De mentres, tallem la botifarra (o les salsitxes) a trossos petits -de la mida de mig dit, aprox.- i els fregim. Si no volem que el plat sigui massa calòric, ho podrem fregir a una paella sense oli, havent punxat prèviament la carn amb un escuradents, i mirant de tombar els bocins força sovint, per evitar que es cremin.
Quan ja tinguem la botifarra feta, la reservem.
A continuació, tallem la ceba a bocins petits, i la posem al foc a una paella amb oli. La comencem a sofregir i a mitja cocció, la salem. Quan estigui una mica daurada, afegirem la cansalada i acabem de sofregir. Quan ja estigui tot ben daurat, afegirem la botifarra que havíem reservat i, a més, un bon raiget de vi blanc. Pujarem el foc, a foc viu i deixarem coure fins que s'evapori el vi.
Quan la patata ja estigui cuita, la passem per aigua freda i les tallarem longitudinalment, les buidarem amb l'ajuda d'una cullereta de postres, amb cura de no trencar les pells. Reservem les carcasses de patata.
En un bol, anirem posant la polpa de la patata bullida, salpebrem, i afegir el rovell de l'ou. Remenem bé i a continuació afegirem la llet. Tornem a barrejar tot bé, fins que ens quedi una consistència suau de puré.
En una safata de forn, col·locarem les mitges patates, i les farcirem amb el sofregit de botifarra -tres o quatre bocinets per patata-. Espolsarem per sobre amb formatge ratllat, i ho posarem al forn -funció de grill, per gratinar-les- a 200º, durant uns 8 min. aprox.
Mentre les patates farcides es van gratinant, emplatem el puré de patates.
Quan les patates ja estiguin gratinades, posarem tres mitges patates per plat, a sobre del puré, i decorarem amb una branqueta de julivert.

1h


Recepta de cuina de Patates farcides de botifarra

Patates farcides amb Botifarra

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2824 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: