Plum-cake dolç de carbassó i panses
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 carbassó d'uns 200 grs. aprox.
- 150 grs. de farina integral o normal
- 1 sobre de llevat pq. pugi la masa
- 80 grs. de sucre morè
- 1 1/2 tassa de cafè d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de cafè colmada de canyella
- 2 ous grans
- 50 grs. de panses de corint, sense pinyol
- Moscatell o licor similar
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posem el forn a escalfar (a dalt i abaix) a 170º
Hi fiquem ja al forn una safata de forn, amb aigua, ja que el courem al bany maria.
En un motllo rectangular a part, l'embardunem de mantega, espolsem per sobre una mica de farina i el reservem.
Posem les panses en una tassa i les cobrim amb moscatell. Ho posarem al microones pq. S'evapori l'alcohol durant aprox. 3 minuts. Reservem.
Amb un bol i el tùrmix o bé amb una batedora, tallem el carbassó a tacos, amb pell i tot -un cop ben net- i el triturem. Podem afegir ara l'oli pq. Sigui més fàcil triturar-ho.
A banda, barregem bé la farina i el llevat, abans d'afegir aquesta mescla al carbassó amb l'ajuda d'un col.lador pq. S'incorpori airejada.
Batem bé i afegirm el sucre, ho barregem tot bé. Incorporem els ous. Batem més i afegim la canyella. Barregem fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats a la mescla.
Finalment, aboquem la pasta al motlle rectangular, afegirem les panses i ja podrem ficar-ho al font, dins la safata amb aigua que ja teniem escalfant-se.
Deixarem coure uns 40 minuts i ja estarà.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2634 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.